Hrănitorile din Chișinău

În prag de iarnă, Societatea Pentru Protecția Păsărilor și a Naturii a decis să hrănească păsările din capitală și să promoveze acest obicei în rândul locuitorilor orașului Chișinău.

Prin urmare, au fost instalate două hrănitori pentru păsări, construite de la zero cu mult drag. Amândouă au fost instalate pe data de 9 Decembrie 2016, una în Parcul Dendrarium și cealaltă în scuarul Cehov.

Igor Roșca cu cele 2 hrănitori proaspăt ieșite din atelier

Cele două hrănitori au fost „echipate” cu cartonașe care expun regulile de hrănire corectă a păsărilor, și în fiecare au fost turnate câte 5 kg de semințe de floarea-soarelui, deosebit de îndrăgite de micii înfometați de prin parcuri și foarte comod de cumpărat. Cei 3 saci de semințe, preconizați să ajungă pentru o lună de hrănire, au fost donați cu multă generozitate de domnul Vitalie Ciobanu din satul Hîrtop, raionul Cimișlia.

Vitalie Ajder ajutat de angajații Parcului Dendrariu la instalarea primei hrănitori

Ion Grosu și Vitalie Ajder instalând a doua hrănitoare în scuarul Cehov

Hrănitorile pot fi vizitate oricând, iar cei care își doresc să ajute păsările pot să aducă semințe la aceste două hrănitori (conform regulilor de pe cartonașe).

Regulile de hrănire

 

Dăm în exploatare prima hrănitoare

Puteți vedea fotografiile de la această activitate pe pagina noastră de facebook, acolo unde postăm cele mai proaspete știri despre inițiativele noastre.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *