Vă invităm la Ziua Internațională a Păsărilor!

Sâmbătă, pe data de 1 aprilie 2017, Societatea Pentru Protecția Păsărilor și a Naturii vă invită să sărbătorim împreună Ziua Internațională a Păsărilor!

Acest eveniment, celebrat în întreaga lume de mai mult de un secol, marchează anual semnarea Convenţiei Internaţionale pentru Protecţia Păsărilor (01.04.1906). Această Convenție a avut ca scop atragerea atenţiei asupra speciilor pe cale de dispariţie (proces accelerat de activitatea umană), a căror supravieţuire depinde în totalitate tot de noi, oamenii. De la începuturile acestei sărbători au fost întreprinse mii de activități menite să îmbunătățească mediul și viața păsărilor de pretutindeni: au fost construite și amplasate cuiburi artificiale pentru specii vulnerabile sau observatoare ornitologice, au fost desfășurate ore educative cu copiii pentru a îmbunătăți nivelul de cunoaștere, au fost lansate centre de îngrijire și reabilitare a păsărilor rănite sau bolnave. An de an, această sărbătoare a luat amploare, și tot mai multe țări au început să organizeze evenimente axate pe protejarea păsărilor.

Prin urmare, această zi reprezintă o ocazie potrivită să cunoaștem mai bine păsările, să le studiem modul de viață, și să înțelegem necesitatea protecţiei lor. Evenimentul reprezintă și o bună ocazie pentru a vizita locuri în care putem observa păsări în habitatul lor natural: lacuri, păduri, lunci și câmpii.

De aceea, Societatea Pentru Protecția Păsărilor și a Naturii îi invită pe toți iubitorii de păsări la o tură de observații în Parcul Valea Morilor din Capitală. Vă așteptăm sâmbătă, pe data de 1 aprilie 2017, la ora 10:00. La fel ca și anul trecut, ne vom întâlni la baza scărilor principale, iar de acolo vom face plimbări pe teritoriul parcului pentru a vedea împreună cât mai multe specii de păsări și pentru a răspunde la întrebările voastre. Noi vom pune la dispoziția tuturor celor interesați echipament de observare a păsărilor (lunete, binocluri, ghiduri de identificare a păsărilor). Voi nu trebuie decât să aduceți bună-dispoziție și multă curiozitate!

Vă așteptăm cu mic și cu mare în această zi frumoasă pentru a ne convinge de diversitatea și frumusețea acestor ființe, să le observăm penajul frumos și cântecele elaborate, și să încercăm să le îmbunătățim mediul de viață.

Fiți la curent cu detaliile organizării evenimentului pe pagina noastră de facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *