Recensământul cuiburilor de rândunică și lăstun de casă

De Ziua Internațională a Păsărilor (1 aprilie), Societatea Pentru Protecția Păsărilor și a Naturii vă îndeamnă să participați la un recensământ inedit: hai să numărăm ce cuiburi de rândunică și lăstun de casă avem în preajmă!

Recensământul cuiburilor de rândunică și lăstun de casă are ca scop colectarea unor informații precise privind prezența celor două specii în preajma localităților urbane și rurale.

Rândunica și lăstunul de casă, deși foarte comune și des întâlnite, sunt deseori încurcate între ele. Confuzia se datorează faptului că păsările se aseamănă destul de bine între ele, cu doar câteva diferențe de aspect care scapă unui ochi ne-antrenat. La asta se mai adaugă și faptul că cele două specii frecventează aceleași habitate și cuibăresc în preajma zonelor populate de oameni.

Pentru a afla mai multe informații despre aceste două specii, faceți click pe imaginea de mai jos (articolul se va deschide într-o pagină separată).

……………………

……………………

La fel ca alte recensăminte efectuate până acum, Recensământul cuiburilor de rândunică și lăstun de casă se desfășoară exclusiv pe internet și presupune colectarea și stocarea datelor legate de cuibărirea acestor două specii prin intermediul chestionarelor on-line (se poate completa pe computer, tabletă și telefon).

……………………

Autor: Igor Roșca

……………………

Toate aceste informații, colectate prin intermediul chestionarelor de la oameni din toată țara, sunt stocate în baza de date a SPPN și în mod automat apar pe o hartă interactivă ce poate fi vizualizată de toți cei interesați să fie la curent cu distribuția cuiburilor de rândunică/lăstun de casă în Republica Moldova.

……………………

Cum puteți contribui?

  • Accesați Formularul de înregistrare.
  • Completați rubricile incluse, bifați specia care cuibărește la Dvs (rândunică sau lăstun), iar dacă aveți și o fotografie a cuibului, anexați-o la formular.
  • Apăsați butonul „Trimite”.

Membrii SPPN îi roagă pe toți cei interesați să comunice problemele sau neclaritățile pe pagina de facebook a organizației sau pe adresa de email [email protected].

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *