Iarna vine cu premii de la Societatea Pentru Protecția Păsărilor și a Naturii!

Societatea Pentru Protecția Păsărilor și a Naturii revine și iarna aceasta cu un concurs destinat celor care vor să hrănească păsările sălbatice! Spre deosebire de anul trecut, când am oferit ca premiu un ghid de identificare a păsărilor, anul acesta vom oferi câștigătorilor premii absolut originale.
Pentru premiul cel mare (fotografia cu cele mai multe aprecieri) vom oferi un tricou hand-made cu păsări realizat de Laura Taftur (Twinkle Pictura pe textile). Alte fotografii cu mai puține like-uri vor fi premiate cu câte un carnet hand-made făcut de voluntarul SPPN, Alex Kraevsky, câștigător al concursului de anul trecut, care a decis să ofere și altora posibilitatea de a câștiga premii în cadrul viitoarelor concursuri, și din acest motiv a confecționat de la zero carnete tematice (cu păsări) pe care le oferă ca recompense celor la fel de pasionați ca el.

Condițiile de participare la concurs sunt aceleași ca și anul trecut: 

1. Vizitați hrănitorile SPPN (Parcul Dendrarium sau scuarul Onisifor Ghibu), și fotografiați păsările care vin acolo să se hrănească. De asemenea, puteți instala hrănitori la dvs. acasă pentru a hrăni păsările aproape de voi, și faceți fotografii cu păsările venite la hrănitoarea proprie.
2. Trimiteți pozele pe pagina de facebook a Societății Pentru Protecția Păsărilor și a Naturii sau la adresa [email protected], împreună cu numele vostru de pe facebook, pentru a vă putea da tag (etichetare).


Noi vom posta fotografiile primite pe pagina noastră, într-un album numit ConcursSPPN_2018, pentru a fi admirate și votate de cei care ne urmăresc. Primele patru fotografii cu cele mai multe aprecieri vor primi un tricou (premiu cel mare) și câte un carnet (pentru următoarele trei fotografii).

Concursul se va desfășura pe toată perioada lunilor ianuarie și februarie, iar la sfârșitul lunii februarie vor fi anunțați câștigătorii.

Mai jos puteți vedea fotografiile care au fost premiate anul trecut în cadrul primei ediții a acestui concurs:

1. Pițigoi mare hrănit de Alex Kraevsky:

2. Pițigoi mare hrănit de Cristina Kifa:

Ambele fotografii au primit același număr de aprecieri și prin urmare ambii concurenți au fost premiați la fel: câte un ghid de identificare al păsărilor publicat de Societatea Ornitologică Română.

Cristina Kifa cu premiul câștigat în cadrul concursului SPPN

Alex Kraevsky cy premiul câștigat în cadrul concursului SPPN

Anul acesta SPPN oferă premii mai multe și mai diverse pentru a premia cât mai mulți participanți. Așteptăm fotografiile voastre, și nu uitați: hrăniți păsările iarna!

3 thoughts on “Iarna vine cu premii de la Societatea Pentru Protecția Păsărilor și a Naturii!

 1. Elena Bivol

  Multumesc mult pentru dragostea de pasari si ca orgabizati aceste concursuri si promovati hranirea pasarilor salbatice.

  Va rugam daca nu e complicat sa postati pe pagina Dvs. web o constructie simpla de hranitoare si casuta pentru pasari, care ar fi potrivita pentru pasarile perclitate din Moldova, ca acum toti le fac asa cum le vine in cap si hranim pasari care poate se descurca si singure dau cele mai vulenrabile nu au acces.

  Voi participa maine la evenimentul organizat de SPPN impreuna cu o prietena si 2 nepoti.

  Succese mari in activitate

  EB

  1. Ursul Silvia Post author

   Bună ziua. Vă mulțumim pentru comentariu și pentru faptul că ați participat la evenimentul nostru dedicat Zilei Pasarilor.
   Ne vom ocupa de publicarea unei scheme/ machete pentru confecționarea unei hrănitori. Nu există un model clasic care trebuie neapărat aplicat, dar se recomandă unele tipuri hrănitori care sunt eficiente și accesibile.
   Toate cele bune!

 2. Gheorghe

  Un concurs destul de interesant și păsările vor fi hrănite, dar și o bună motivare de participare la concurs că vor fi premiați.
  Bravo!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *