Întâlniri cu studenții biologi și ecologi

În luna februarie 2017 Societatea Pentru Protecția Păsărilor și a Naturii a efectuat un șir de sesiuni informative la Universitățile din Capitală care au facultăți de Biologie, Ecologie sau Protecția Mediului.

Scopul acestor sesiuni a fost informarea studenților despre activitățile desfășurate de SPPN, despre obiectivele de cercetare a avifaunei și despre diversitatea păsărilor din Republica Moldova.

Astfel, Societatea Pentru Protecția Păsărilor și a Naturii a fost în vizită în săptămâna 14-23 februarie la 4 universități din orașul Chișinău:

Universitatea de StatFacultatea de Biologie și Pedologie,

Universitatea Liberă InternaționalăFacultatea de Biomedicină și Ecologie,

Universitatea din Tiraspol cu sediul la ChișinăuFacultatea de Biologie și Chimie,

Universitatea de studii Politice și Economice Europene „Constantin Stere”Facultatea de Ecologie și Protecția Mediului.

Sesiune de informare la Universitatea de Stat din Moldova

Cei prezenți la sesiunile de informare au aflat despre scopul și obiectivele Societății Pentru Protecția Păsărilor și a Naturii, despre proiectele și schemele de monitorizare desfășurate în scopul studierii avifaunei (Recensământul Internațional al Păsărilor de Apă, Eurobirdwatch, contribuția la proiectului European Breeding Bird Atlas).

Sesiune de informare la Universitatea Liberă Internațională din Moldova

Împreună cu studenții acestor facultăți am discutat despre diversitatea păsărilor din țara noastră, am reușit să identificăm anumite specii cu ajutorul fotografiilor și a determinatorului de păsări. Studenții au aflat mai multe despre regulile de hrănire corectă a păsărilor pe timp de iarnă, au adresat întrebări despre îngrijirea lor și despre pericolele ce le amenință supraviețuirea. De asemenea, tinerii au făcut cunoștință cu site-ul BirdID și posibilitățile de testare a cunoștințelor în materie de păsări oferite de acesta.

în total, aproximativ 200 de studenți au fost informați, prin intermediul acestor sesiuni, despre diversitatea păsărilor din Republica Moldova și despre oportunitățile de studiere a ornitologiei.

Sesiune de informare la Universitatea de stat din Tiraspol cu sediul la Chișinău

Cei mai activi dintre studenți au primit premii din partea noastră: autocolante, insigne cu păsări, reviste „National Geographic”. De asemenea, redacția revistei „NATURA” a oferit reviste și calendare „NATURA” care au fost distribuite fiecărui student participant în campania de informare.

Sesiune de informare la Universitatea de studii Politice și Economice Europene „Constantin Stere”

Vrem să mulțumim, pe această cale, decanilor facultăților care ne-au primit călduros și ne-au facilitat întâlnirile cu studenții. Fotografiile de la sesiunile desfășurate la cele 4 Universități pot fi văzute pe pagina nostră de facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *