Cum ne echipăm de o ieșire în teren

Vremea poate fi schimbătoare pe timpul primăverii. Ați observat și voi cum zilele calde alternează cu cele reci, cum norii se adună pe neprins de veste și vântul bate din direcții diferite.

De aceea, trebuie să ne pregătim cum se cuvine, pentru a împiedica vremea să ne strice evenimentele desfășurate în aer liber. Deseori, o ieșire în teren diferă de o plimbare în oraș. Suntem mai expuși condițiilor meteo și de multe ori suntem pe cont propriu. În ceea ce urmează vom enumera pe rând lucrurile pe care trebuie să le avem la noi pentru a ne asigura căldura și confortul pe teren:

 • Nu supraestimați căldura de afară. Este necesar să îmbrăcăm o pereche de pantaloni buni, groși, în care avem încredere, pe care i-am purtat chiar și iarna. Nu înclinăm către blugi, ci mai degrabă vă sfătuim să purtați pantaloni din stofă simplă dar groasă – sunt mai comozi și mai calzi decât blugii de oraș.
 • Este indicat să vă îmbrăcați în straturi: tricou, maletă, bluză, pulover, vestă, hanorac. Astfel, dacă vă încălziți, puteți da o bluză jos, sau mai puteți pune ceva pe voi în caz că se face frig. Este necesar să aveți un maiou sau un tricou bun, de bumbac, direct pe piele (abia după aia îmbrăcați hainele mai groase).
 • Este bine să aveți o haină groasă, impermeabilă și rezistentă la vânt. Ideal să aibă glugă.
 • Chiar dacă e primăvară, luați cu voi o căciulă pentru orice eventualitate. Mănușile de asemenea pot fi de ajutor uneori.
 • Important: nu e neapărat necesar ca hainele pe care le purtați să fie noi, într-o stare impecabilă, proaspăt scoase din dulap. Nu mizați pe bluze frumoase sau pe haine de oraș. Optați pentru haine simple, chiar dacă nu sunt călcate sau vi se pare că nu arătați bine în ele. Important e să vă fie comod și să nu vă bată vântul.

 • Nu uitați că la picioare trebuie să vă fie cald: o pereche de șosete bune contează foarte mult. Puteți lua și două, în caz că vă udați la picioare.
 • Dacă aveți bocanci, purtați-i cu încredere. În general, optați pentru o încălțăminte de teren bună, comodă, impermeabilă. Nu recomandăm teniși sau converși: nu prea sunt rezistenți. Uitați de balerini, pantofi decupați, încălțăminte cu toc. Nu sunt indicați pentru ieșiri în natură.
 • Optați pentru un rucsac comod în spate. După o plimbare mai lungă un rucsac prea greu poate să vă incomodeze sau să vă provoace chiar dureri.
 • Vă sfătuim să luați tartine, gustări, biscuiți, alune, ciocolate în caz că vi se face foame. Puteți lua un termos în care ați pus ceai cald.
 • Este bine să aveți la voi și o pereche de ochelari de soare, în caz că e prea însorit.

Astea fiind zise, sperăm să vă echipați așa cum se cuvine unei ieșiri în Natură pentru a vă simți bine și a vă putea concentra pe activitățile specifice de teren: plimbare, observarea păsărilor, admirarea peisajelor, etc.

Vă așteptăm la evenimentele noastre!

 

3 thoughts on “Cum ne echipăm de o ieșire în teren

 1. Pingback: Recomandări: Cum să vă echipați corect atunci când plănuiți o excursie în aer liber - #diez

 2. Bogdan

  Tricourile de bumbac retin transpiratia si se usuca greu pe corp.Preferabile sunt cele sintetice chiar daca nu sunt la fel de calduroase ca cele din fibra naturala.

 3. silvia

  Eu personal nu pot să le suport pe cele sintetice 🙂 îmi trebuie neapărat unul de bumbac. Poate e părerea mea personală, dar am impresia că tricourile sintetice rețin transpirația într-o măsură mai mare. Senzația e cu totul alta cu un tricou de bumbac.
  Dar cred că depinde de fiecare în parte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *