Concursul iernii: observă și fotografiază păsări la hrănitoare!

Pentru al 8-lea an la rând, Societatea Pentru Protecția Păsărilor și a Naturii lansează tradiționalul concurs de iarnă: observă și fotografiază păsări la hrănitoarea ta!

Concursul se axează pe observarea și fotografierea păsărilor sălbatice care vin la hrănitorile artificiale instalate de oameni pe timpul iernii. Participanții sunt invitați să trimită aceste fotografii pe adresa de mail a SPPN, pentru a fi postate pe pagina de facebook a Societății Pentru Protecția Păsărilor și a Naturii, iar participanții vor fi premiați!

Concursul se desfășoară în perioada 1 decembrie 2023 – 29 februarie 2024. La începutul lunii martie vor fi anunțați și premiați câștigătorii.

Față de anii precedenți, condițiile de participare prevăd ceva suplimentar:

 1. Instalați o hrănitoare artificială acasă (în caz că încă nu ați pus hrănitori, aflați de aici cum puteți face asta).
 2. Fotografiați păsările care vin să mânânce la aceste hrănitori (atenție: nu se acceptă fotografiile în care apare pâine sau alte produse de patiserie la hrănitoare! Aflați din acest articol cum puteți hrăni corect păsările sălbatice pe timp de iarnă).
 3. Expediați pozele cu păsări la hrănitoare la adresa [email protected], împreună cu numele vostru de pe facebook, pentru a vă putea da tag (etichetare).
 4. CONDIȚIE NOUĂ: înregistrați pasărea/păsările observate la hrănitoare în aplicația Ornitodata (descărcați aplicația din Google Play: https://rb.gy/vpp5b5

SPPN va posta fotografiile primite pe pagina sa de facebook, într-un album intitulat Concurs_SPPN_2024, pentru a fi admirate și votate de cei care ne urmăresc. Spre deosebire de edițiile precedente, în acest an un juriu special va decide câștigătorii finali, pe baza unei formule de calcul alcătuită din numărul de like-uri acumulate, dovada înregistrării observației pe Ornitodata și calitatea hrănitorii din imagine.

Pentru a plasa observațiile în aplicația Ornitodata, este nevoie să parcurgeți următorii pași:

 • Descărcați aplicația pe smartphone-ul Dvs.
 • Creați-vă un cont de acces.
 • Intrați în meniul „Listă completă” și completați formularul cu speciile pe care le-ați observat la hrănitoare.
 • Intrați în meniul „Încărcare date” și apăsați opțiunea „DA”.

ATENȚIE: REGULI IMPORTANTE!

 1. Nu va fi tolerat comportamentul neloial din partea participanților, cum ar fi invitarea prietenilor/rudelor să aprecieze masiv o anumită fotografie!
 2. Nu vor fi acceptate fotografiile preluate de pe internet sau manipulate prin programe speciale (ex. Photoshop)!
 3. Concursul e valabil doar pe teritoriul Republicii Moldova!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *