Concurs de pictură pentru tineri: „Care-i pasărea ta preferată?”

Societatea Pentru Protecția Păsărilor și a Naturii lansează din nou concursul „Care-i pasărea ta preferată?”, care a a ajuns la ediția a 2-a. La acest concurs sunt invitați să participe toți elevii, studenții și tinerii cu vârsta cuprinsă între 10 și 20 ani din Republica Moldova, pasionați de pictură și de păsările sălbatice.

Prin intermediul concursului „Care-i pasărea ta preferată?”, SPPN cheamă participanții să exploreze și să cunoască fauna ce îi înconjoară, să-și cultive originalitatea și să-și antreneze abilitățile artistice în domeniul picturii. Totodată, SPPN speră să cultive în rândul tinerelor talente o atitudine respectuoasă cu privire la cerințele mediului înconjurător.

Concursul se va desfășura în perioada 12 aprilie 2022 – 22 mai 2022.

Condiții de participare:

Lucrarea trebuie să conțină cel puțin o specie de pasăre sălbatică din Republica Moldova (pentru inspirație, recomandăm consultarea listei complete de păsări din Republica Moldova pe site-ul www.sppn.md)

Concursul se adresează exclusiv unui singur tip de artă (pictură). Nu se acceptă sculpturi sau modelaje sau alte creații artistice.

Orice tehnică de lucru este acceptată: acuarelă, guașe, creion, pastel, acrilic, desen linear, tehnica punctului, abstract, etc.

Lucrările trebuie executate pe hârtie, carton sau pânză și nu trebuie să depășească formatul A4.

Fiecare participant poate prezenta o singură lucrare.

Fiecare lucrare executată trebuie să conțină pe verso următoarele informații: denumirea lucrării, numele, prenumele și vârsta autorului, localitatea de proveniență, număr de telefon sau alte date de contact (Notă: datele personale de contact ale participanților sunt strict confidențiale și vor fi folosite doar pentru comunicarea în cadrul concursului).

Persoanele care au obținut premii în cadrul ediției anterioare a acestui concurs nu pot participa la ediția curentă.

Lucrările care au fost premiate în prima ediție a concursului „Care-i pasărea ta preferată?”

NU vor fi acceptate următoarele tipuri de lucrări:

  • Lucrări care arată specii de păsări ce nu se întâlnesc în Republica Moldova,
  • Lucrări care arată specii de păsări exotice,
  • Lucrări care sunt realizate în alt format decât A4,
  • Lucrări care sunt copiate după imagini/tablouri/picturi ce aparțin altor autori,
  • Lucrări care sunt procurate din comerț (pictură pe numere, etc).

Organizatorii își rezervă dreptul de a refuza desenele ce nu respectă condițiile concursului.

Lucrările pot fi expediate cu mențiunea „Care-i pasărea ta preferată?” prin e-mail la adresa [email protected] sau prin poștă la adresa str. S. Lazo 13, MD-2004, mun. Chișinău, Republica Moldova. Atenție: lucrările urmează a fi transmise astfel încât să ajungă pe adresa organizatorului până la data de 22 mai 2022. Lucrările care vor ajunge mai târziu nu vor fi înregistrate în concurs.

Jurizarea lucrărilor va avea loc în intervalul 22-31 mai 2022 și se va baza pe următoarele criterii:

• Reproducerea fidelă a păsării ilustrate

• Respectarea genericului propus

• Originalitatea și imaginația

• Impresia artistică

• Tehnica de artă aplicată

Lucrările ideale sunt cele care înfățișează păsările într-un mod cât mai realist. Sursă foto: www.behance.net

Autorii lucrărilor câștigătoare vor fi contactați prin email sau telefon și vor fi invitați la ceremonia de înmânare a diplomelor de participare și a premiilor. Festivitatea va avea loc pe data de 5 iunie 2022, în contextul Zilei Mondiale a Mediului. Locația evenimentului va fi anunțată ulterior.

Toate lucrările câștigătoare vor fi postate pe pagina de facebook SPPN, într-un album intitulat „Concursul „Care-i pasărea ta preferată?””.

Lucrările participante la concurs vor rămâne în fondul artistic al asociației obștești Societatea Pentru Protecția Pasărilor și a Naturii. SPPN își asumă dreptul de a utiliza desenele înscrise în concurs în scopuri compatibile cu activitatea organizației (mediatizare a edițiilor viitoare ale acestui concurs și crearea demateriale didactice, pliante informative, etc.).

Partenerul concursului este Societatea cu Răspundere Limitată „Vego-Mix”. Pentru orice informație și completare, nu ezitați să ne contactați pe adresa de e-mail [email protected] sau pe pagina de Facebook: Societatea pentru Protecția Păsărilor și a Naturii.

Societatea Pentru Protecția Păsărilor și a Naturii are misiunea de a promova protecția mediului înconjurător, în special a speciilor de păsări sălbatice, prin monitorizare științifică, eforturi de conservare și informarea publicului larg asupra importanței vieții sălbatice.

One thought on “Concurs de pictură pentru tineri: „Care-i pasărea ta preferată?”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *