Premii pentru cei care au hrănit păsările

Concursul dedicat fotografierii păsărilor la hrănitoare, desfășurat în perioada decembrie 2018 – februarie 2019, a ajuns la final, iar Societatea Pentru Protecția Păsărilor și Naturii a făcut totalurile analizând voturile acumulate pe parcursul iernii. Votul a fost încheiat pe data de 28 februarie, la miezul nopții, și tot atunci au fost anunțați câștigătorii. Deși inițial SPPN a promis acordarea a trei categorii de premii (locul I, II și III), a mai fost adăugată o categorie (IV) pentru a-i răsplăti pe cei care au hrănit păsările cu entuziasm deși au acumulat un număr mai mic de aprecieri.

Decernarea premiilor s-a desfășurat pe data de 7 martie 2019, în Parcul Dendrariu din capitală (ca în fiecare an), la hrănitoarea pentru păsări pe care SPPN o instalează aici de trei ani la rând. La eveniment au venit 7 dintre cei 9 participanți, iar reprezentanta SPPN, Silvia Ursul, le-a decernat premiile promise.

Persoanele care au ocupat locul IV (Natalia Ciobanu și Nicolai Chiriță) au primit câte un magnet de frigider, în formă de pasăre, confecționat de Cristina Kifa, voluntar SPPN.

Câștigătorii premiului III (Teodora Maruscenco, Gheorghe Aramă și Tania Secrieru) au primit câte un carnețel făcut de către Alex Kraevsky, câștigător al primei ediții a acestui concurs (2017).

Teodora Maruscenco, câștigătoarea premiului III.

Pentru participanții care au luat locul II, SPPN a pregătit câte un poster cu 50 de specii de păsări, care au ajuns în mâinile elevilor Petru Bivol, Alexei Zagaiciuc și Sergiu Colac.

Câștigătorii premiului II: Alexei Zagaiciuc, Pavel Bivol și Colac Sergiu

La final, premiul I a fost oferit câștigătorului concursului, persoanei care a reușit să acumuleze cele mai multe aprecieri la fotografia sa: Vlad Zelinschi. El a primit un rucsac de pânză, confecționat și pictat manual cu mult talent de către Laura Taftur, membră SPPN.

Câștigătorul premiului I: Vlad Zelinschi ( rucsac hand-made, cusut și pictat manual de Laura Taftur.

Adițional, toți participanții au primit insigne cu păsări de la Societatea Ornitologică Română și mărțișoare hand-made făcute de voluntara SPPN Criss Kf.

Ceremonia de premiere s-a încheiat cu o poză de grup împreună cu toți participanții și premiile câștigate de aceștia. Atât copiii, cât și adulții care au răspuns provocării SPPN și au hrănit păsările, au făcut schimb de impresii legate de această inedită activitate: ce păsări a avut fiecare la hrănitoare, ce cantitate de semințe a fost consumată, cât de des au trebuit să facă plinul și cât de greu/ușor au fotografiat păsările pe care le hrăneau.

Societatea Pentru Protecția Păsărilor și a Naturi le mulțumește tuturor acestor nouă participanți pentru faptul că au răspuns provocării și s-au înscris în concurs. Totodată, mulțumirile și aprecierile se adresează celor care au hrănit păsările din pură dorință, fără să aștepte premii sau recunoaștere publică. De asemenea, SPPN aduce multe mulțumiri administrației Parcului Dendrariu pentru faptul că a asigurat accesul gratuit în parc tuturor participanților la această festivitate de premiere și pentru faptul că acceptă an de an instalarea hrănitorii SPPN.
Mulțumim și tuturor celor care au participat la acest concurs din 2017 până astăzi, celor care i-au susținut, și mai ales celor care au hrănit păsările sălbatice pe timp de iarnă!

Puteți vedea mai multe fotografii de la eveniment aici, iar cei doresc să revadă fotografiile participante în concurs o pot face aici.

One thought on “Premii pentru cei care au hrănit păsările

  1. Elena

    Eu cred ca conteaza multconcursul dar si modul in care copiiiau fost si sunt mereu incurajati de liderii SPPN sa invete lucruri noi si noi despre pasari dar si ocazia extraordinara de a merge in natura pentru a se familiariza cu viata si apucaturile pasarilor.

    Cred ca pasul urmator e de a da sarcini usoare copiilor sa pregateasca ceva interesant pentru ceilalti sau pu societate. Un fel de miniconferinta a copiilor in aspecte legate de pasari! Ar fi util indeosebi vara cand nu au lucru pe acasa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *