Multe păsări și vreme frumoasă de Ziua Internațională a Păsărilor

Sâmbătă, pe data de 1 aprilie 2017, Societatea Pentru Protecția Păsărilor și a Naturii a organizat un eveniment public de Ziua Internațională a Păsărilor, dedicat birdwatching-ului.

Activitatea s-a desfășurat sub forma unei excursii în aer liber combinate cu observații ornitologice, desfășurate pe teritoriul parcului „Valea Morilor” din Chișinău. La acest eveniment au participat în jur de 90 persoane, adulți și copii, dornici să vadă păsări și să afle mai multe informații despre ele.

Participanții privesc păsările cu ajutorul lunetelor. Foto: Nadejda Grosu

Cei prezenți au fost informați despre modalitățile de studiere a păsărilor, de importanța utilizării echipamentelor, de necesitatea determinatoarelor de păsări. Au învățat cum să se îmbrace mai bine pe teren și cum să fie atenți la tot ce mișcă. Pe parcursul evenimentului, participanții au observat prezența mai multor specii de păsări care locuiesc în Parcul „Valea Morilor”: rața mare, găinușa de baltă, lișița, porumbelul domestic, porumbelul gulerat, ghionoaia sură, ciocănitoarea de grădini, pițigoiul mare, țicleanul, pitulicea mică, cioara grivă… și multe altele (lista speciilor observate a fost furnizată de către birder-ul Ion Grosu pe acest link).

Verificăm ce specie de pițigoi am văzut. Foto: Nadejda Grosu

Toți cei care au participat la evenimentul organizat de SPPN au avut ocazia să vadă aceste specii de păsări îndeaproape, grație echipamentului optic folosit în cadrul observațiilor. Totodată, ei au aflat mai multe despre stilul de viață al acestor specii, despre nevoile lor alimentare și de cuibărire, despre diversitatea sunetelor și cântecelor unei singure specii. La final, au înțeles cu toții importanța conservării habitatelor pentru păsări și necesitatea ocrotirii tuturor speciilor.

Participanții la evenimentul „Ziua Internațională a Păsărilor” 2017. Foto: Ion Grosu

Puteți vedea mai multe fotografii de la eveniment în albumul „Ziua Păsărilor 2017 – eveniment deschis organizat de SPPN” de pe pagina de facebook a Societății Pentru Protecția Păsărilor și a Naturii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *